26/12/2009

Scroll down for English

Güney Afrika'dan Anadolu'ya uzanan (ve bu arada İngiltere, ABD, İsrail, Azerbeycan gibi duraklara uğrayan) hikayemizi bir blog yaratarak sizlerle paylaşmak istedik. Yıllar içinde yaptığımız seyahatler çoğaldıkça, anılar ve fotoğraflar biriktikçe, bunları paylaşma isteğimiz de arttı. İşte sonunda planladığımız blog yayında ancak arkamızda bıraktığımız o kadar çok yolculuk var ki, bunların hangilerini buraya eklemeye fırsat bulacağız bilemiyoruz! Önümüzdeki aylarda ekleyeceklerimizin bir kısmı eski tarihli gezi notlarımızdan derlenecek. Ama pek yakında yeni tarihli Sri Lanka notlarımız da burada yerini alacak!

Seyahat tutkusu, blog yazarlarından Aylin'in henüz Ankara'da ortaokul öğrencisiyken odasının duvarına astığı (ve annesinin şiddetle tehlikeli bulduğu!) "Gün olur alır başımı giderim" şiiriyle içine düştü. O günlerde sahip olduğu ve içinde SSCB ile Çekoslovakya isimli ülkelerin de gösterildiği Büyük Atlas halen kütüphanesinde duruyor! Gezip gördüğü ülkeler arasında Malezya, Singapur, Mısır, Katar, Azerbeycan, İspanya, Yunanistan, İngiltere, İrlanda, ABD, Kanada ve tabii ki defalarca Güney Afrika var. Bruce ise seyahatin tadını henüz çocukken anne ve babasının Güney Afrika'da düzenledikleri turlarda aldı. Henüz 23 yaşında sırtında çantasıyla Güney Afrika'dan dünyayı görmek üzere yola çıktı ve İsrail, Ürdün, Yunanistan, İngiltere, İskoçya, ABD derken bir de baktı ki Türkiye'de yaşıyor ve Anadolu'nun her köşesine seyahat etmeyi çok seviyor.

İşte biz ve Afrika'dan Anadolu'ya yol hikayelerimiz...

*************************************************

Christmas Day 2009 Saturday

Here we are at long last, sharing our memories of our travels usually off the beaten track. The blog writers, Aylin and Bruce, both got the travel bug while still very young. Aylin spent her adolescent days closely examining the world atlas, dreaming about far away places with names like the USSR and Czechoslovakia. Before long, she found herself in places like Malaysia, Singapore, Egypt, Qatar, Azerbeijan, Spain, Greece, the UK, Ireland, USA, Canada and of course South Africa. Her other half, Bruce, helped out his parents on the tours they organized in South Africa. On more than one occasion, he slept in tents in remote corners of southern Africa, listening to the "wmmmah" of leopards outside. At 23, he left South Africa to discover the rest of the world. Almost quarter of a century later, he hasn't yet returned. Today, your writers live in Anatolia and blog in two languages.

Hope you enjoy reading our tales off the beaten track.
From Africa.
To Anatolia.

No comments:

Post a Comment