02/05/2010

Unawatuna, Sri Lanka

Galle'deki günlerimiz sona erdiğinde bir tuktukla 10-15 dakika uzaklıktaki tatil merkezi Unawatuna'ya gittik.
Hint Okyanusu'nu çok ama çok özlemiştik! Gezimizin başından beri sadece uzaktan bakıştığımız okyanusta artık yüzmeye hazırız!

Unawatuna tam bir tatil merkezi. Hayat günbatımından geceyarısına dek mayolar ve terliklerle, plajda geçiyor. Ayrıca Sri Lanka'da rahat yüzülebilecek plajlardan birisi burası. Akıntı çok kuvvetli değil.

Öncelikle kendimize kalacak otel arıyoruz. Tek şartımız var: Okyanusla aramızda en fazla 2-3 metre olmalı! Tam aradığımız gibi bir otel buluyoruz: Banana Garden.
5 numaralı odamız ikinci katta ve bence otelin en güzel odası! Balkonumuzdan elimizi uzattığımızda resimde görünen hindistancevizi ağacına değebiliyoruz ve geceleri dalgaların sesiyle uyuyoruz!
Unawatuna'daki iki günümüzü bu harika plajın keyfini çıkararak geçirdik. Oldukça turistik olan bu kasabada her bütçeye uygun otel ve restaurantlar var. Biz de bol bol plaj restaurantlarında bira eşliğinde deniz mahsulleri yedik. Su sıcaklığı 26-27 derece civarındaydı. Bol bol yüzdük. Hafif denilen akıntı bile oldukça güçlü olduğundan, fazla açılmadan yüzdük.

Unawatuna'nın en enfes zamanı gün batımı. Saat akşamüstü 5 olunca yakıcı sıcaklık azalıyor, yavaş yavaş güneş alçalıyor. Tropiklerde olduğumuz için, gece ve gündüz neredeyse birbirine eşit. Yani saat 6 oldu mu güneş batıp ortalık kararıyor. Ama sıcaklık halen çok yüksek olduğu için, herkes plajda oturmakta olduğu sandalyesinde, mayosu ve plaj terlikleriyle (hatta çıplak ayak!) akşama devam ediyor. Biz bu rahatlığa bayıldık.
Günbatımı saatlerinde plajdaki kafe ve barlarda happy hour oluyor. Geleneksel Sri Lanka içkisi Arrack ile burada tanışıyoruz. Tek başına içtiğimizde yanlışlıkla viski verdiklerini düşündüğümüz arrack...Ama kokteyl içinde çok daha yaza uygun bir içkiye dönüşüyor: Arrack Attack. İçinde arrack, bal ve yeşil limon suyu var. Hafif geliyor ama ikiden fazlası baş döndürüyor!

Ayrıca gün battıktan sonra Unawatuna plajı üzerindeki tüm restaurantların önünde büyük meşaleler yakılıyor. Plaj baştan sona bir şenlik havasına giriyor. Bazı barların önünde ise "ateşle oynayan" jonglörler var. Görmeye değer.

Unawatuna'da geçen bu günlerin ardından, bir taksi (yani şoförlü minibüs) ile anlaşarak Tangalle'ye doğru yola çıktık. Geliyoruz ey güney Sri Lanka!

Bir sonraki yazı: Tangalle, Sri Lanka

No comments:

Post a Comment